blank
phone
 

 

  Veelgestelde Vragen  

 

Naar aanleiding van de meestgestelde vragen geven wij hieronder een gedetailleerde
uitleg over de orderprocedure van offerte tot en met uitlevering van uw CD's en DVD's.

Klik op een titelbalk om de desbetreffende sectie te openen of te sluiten.

1. Algemene Voorwaarden:

Op alle aanbiedingen, offertes en transacties zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

U kunt u onze Algemene Voorwaarden hier ook downloaden in PDF-formaat.
Om de PDF te kunnen lezen heeft u Adobe Reader nodig.

2. Websitegebruik vrijblijvend:

Alles wat u op onze website doet is geheel vrijblijvend. U hoeft dus niet bang te zijn dat u zich ergens toe verplicht wanneer u bijv. het offertesysteem gebruikt. Een order wordt pas bindend wanneer u ons de orderformulieren ingevuld en ondertekend toestuurt.

U kunt zoveel verschillende offertes doorrekenen als u maar wilt. Het maakt daarbij niet uit of u wel of niet uw adresgegevens invult. Wij doen niets met die gegevens totdat wij van u een orderbevestiging hebben ontvangen in de vorm van een set getekende orderformulieren. Op basis van het offertenummer wordt dan uw offerte omgezet in een order en wordt de verdere orderafwikkeling in gang gezet.

3. Offerte maken en order plaatsen:

Aan elke order ligt een gedetailleerde offerte ten grondslag. Die offerte maakt u in principe zelf m.b.v. ons Online offertesysteem. In die gevallen dat het offertesysteem niet in uw wensen voorziet kunt u die wensen kenbaar maken. Wij maken dan z.s.m. een aangepaste offerte voor u. Vul in dat geval de online offerte in en omschrijf uw aanvullende- of afwijkende wensen in het veld op de 2e pagina van het offertesysteem.

Het systeem voorziet helaas nog niet in het samenstellen van gecombineerde orders voor bijv. CD en DVD. Stel in voorkomende gevallen zoveel individuele orders samen als nodig en stuur de orders gezamenlijk in. Wij combineren die orders dan tot 1 verzamelorder waarbij we slechts 1x orderkosten in rekening brengen en eventuele volumekorting baseren op het totaal van de gezamenlijke orders.

4. Orderformulieren produceren:

Wanneer u uw offerte heeft samengesteld en u bent content met de opgegeven prijs, kunt u het offertesysteem de benodigde orderformulieren laten produceren. U vult daartoe alle benodigde gegevens (adressen etc.) op de 2e pagina van het offertesysteem in. Indien u voor een opdruk in de vorm van tekstregels heeft gekozen, voert u ook nog de gewenste tekst in op pagina 3 van het offertesysteem. Tenslotte drukt u op de knop "Produceer Orderformulieren"

 

Het systeem produceert nu de volgende formulieren:
· Gedetailleerde prijsopgave (de offerte)
· Orderformulier
· Vrijwaringsverklaring
· Specificatie van de teksten (indien tekstopdruk geselecteerd)
· Onze adresgegevens voor toezending van uw order

De offerte en orderformulieren die u hiermee geproduceerd heeft, hebben een geldigheidsduur van 2 weken. Indien u een order niet binnen 2 weken bevestigt door het insturen van de getekende orderformulieren, vervalt daarmee de geldigheid van de aangeboden offerte. U kunt te allen tijde weer een nieuwe offerte produceren m.b.v. het online offertesysteem.

5. Plaatsen van een order:

Zoals hierboven al beschreven is alles wat u op onze website doet geheel vrijblijvend. Het aanmaken van orderformulieren leidt dus niet automatisch tot een order!

Indien u een order wilt plaatsen o.b.v. van een offerte die u via het systeem heeft geproduceerd, dient u de orderformulieren volledig ingevuld en ondertekend aan ons te retourneren.

Uitsluitend volledig ingevulde en ondertekende orderformulieren kunnen worden geaccepteerd als order. E.e.a. overigens onder voorbehoud van goedkeuring onzerzijds. Zie daarvoor ook onze Algemene Voorwaarden.

6. De betaalmogelijkheden:

Wij leveren niet op krediet. Hieronder ziet u de betaalmogelijkheden waaruit u kunt kiezen:

1. Betaling per bank vooraf.
Productie van de order wordt gestart zodra wij het volledige bedrag van de factuur op onze bankrekening hebben ontvangen.
2. Contant betaling bij zelf ophalen in Valkenswaard
Het bedrag dient in contanten te worden voldaan, u kunt hier niet pinnen
3. Betaling onder rembours (in contanten aan de chauffeur van UPS), met de volgende beperkende voorwaarden:
Orders > € 975,00 kunnen niet onder rembours worden geleverd
Orders met een afleveradres buiten NL of B kunnen niet onder rembours worden geleverd

7. Aanlevering van master-CD/DVD:

De CD/DVD-content kan worden aangeleverd in de vorm van een fysieke CD/DVD of digitaal.
Liefst ontvangen wij van u een CD of DVD die al bij u in huis gecontroleerd is zodat wij deze 1-op-1 kunnen kopiëren. Indien u de inhoud van de CD of DVD liever digitaal aanlevert, dan kan dat weliswaar, maar met inachtneming van enkele speciale voorwaarden (zie hieronder).

Indien u de content niet als een fysieke CD/DVD aanlevert maar d.m.v. uploaden of op USB-stick o.d., dan zijn er 2 mogelijkheden:

1. Een image-bestand. De image formats die wij supporten zijn: *.cue/bin, *.img, *.cdi, *.iso, *.nrg en *.toast. Brand voor alle zekerheid zelf wel eerst nog een kopie-CD/DVD van het gecreëerde image en controleer die kopie zodat u zeker weet dat de CD's/DVD's die u van ons retour krijgt ook zullen functioneren zoals u bedoeld heeft.
2. De data voor de CD/DVD bij voorkeur inpakken in een zip-file en aanleveren (bijv. uploaden). Wij maken van die data dan een master-CD/DVD. Kies in dat geval wel altijd voor een werkend proefexemplaar vooraf (zie belangrijke opmerking hieronder).

Is er ook nog conversie nodig van bijv. een PC-type video-format naar echt Video-DVD of MP3 naar audio-CD, dan berekenen wij daarvoor EUR 35,00 (excl. BTW). Dat is dan wel inclusief een werkend proefexemplaar ter controle vooraf. Let wel, audio- of video-bewerking valt niet onder dit soort van conversies. Voor het maken van een menu, het opsplitsen van DVD's en alle mogelijke andere vormen van audio- of video-bewerking gelden andere tarieven. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken.

In het geval u digitaal wilt aanleveren en over FTP-software beschikt, kunnen wij een FTP-account voor u aanmaken op onze server. In dat geval even een email sturen met het verzoek om een FTP-account aan te maken.

Wanneer u data upload naar onze FTP-server, wel even een email sturen zodra de upload gereed is, want wij kunnen niet zien aan deze kant of een upload gereed is of nog loopt.

Belangrijk:
Wanneer u de content niet als een fysieke CD/DVD of als een image-bestand aanlevert, kies dan altijd voor een proefexemplaar vooraf om nare verrassingen achteraf te voorkomen. Indien u de content namelijk niet in de vorm van een fysieke CD/DVD of een image-bestand aanlevert, maken wij de master-CD/DVD aan op basis van enkele standaard-instellingen en eventueel door u gespecificeerde instellingen. Wij accepteren echter geen enkele aansprakelijkheid en bieden ook geen garantie op het resultaat. Ongewenste resultaten of fouten zijn dus geheel voor uw eigen rekening!

Let op:
Wij controleren de master CD's/DVD's in principe alleen op leesbaarheid. Wanneer u wilt dat wij nog andere controles uitvoeren kunt u dat het best met de hand bijschrijven op het 1e blad van de order (het formulier met de prijsopgave). Aan dergelijke extra controles kunnen wel kosten verbonden zijn. Of er extra kosten zijn en hoe hoog die dan zijn, is afhankelijk van de controle-wensen.

Image-bestand maken:
Met brander-software zoals Nero, Toast e.d. kunt u i.p.v. naar de CD/DVD-drive ook naar een image-bestand schrijven. Nero produceert dan een .nrg bestand en toast produceert een .toast bestand.
Indien uw brander-software geen mogelijkheid biedt om naar een image-bestand te schrijven, dan kunt u ook gebruik maken van een gratis software-pakket waarmee u .iso-bestanden kunt produceren. Enkele van die gratis alternatieven zijn:

BurnAware, geschikt voor het samenstellen van alle gangbare typen CD en DVD, maar ook voor het branden naar fysieke CD, DVD of zelfs Blue Ray. En kan dus ook .iso bestanden genereren.
ImgBurn, minder uitgebreid als BurnAware, maar is wel uitermate eenvoudig te bedienen. Genereren van .iso bestanden van CD's of DVD's is erg eenvoudig met deze software.
CDBurnerXP, qua mogelijkheden vergelijkbaar met BurnAware, maar de bediening is aanzienlijk minder gebruiksvriendelijk. Zeker ook geschikt voor het genereren van .iso bestanden.

8. Aanleveren van artwork:

Het benodigde artwork om CD/DVD-bedrukking of drukwerk voor de verpakkingen te kunnen maken, ontvangen wij graag in digitale vorm. Bestanden tot enkele MB's groot kunt u emailen, grotere bestanden kunt u aanleveren op CD, USB-stick of uploaden via een uploadservice of FTP.

Het artwork dat u aanlevert dient aan enkele eenvoudige voorwaarden te voldoen, met name wat de maatvoering betreft. Wij hebben daartoe in het offertesysteem bij iedere optie waar u voor drukwerk heeft gekozen, een link staan naar een PDF met de exacte uitleg over hoe de opmaak eruit dient te zien. U kunt die links overigens ook altijd in onze prijslijst terugvinden. Ze staan daar per productcategorie aan het eind van de lijst. U moet dan alleen even opletten dat u de juiste versie download, namelijk de versie die overeen komt met de drukwerkoptie die u in het offertesysteem gekozen heeft.

Bestandstypen:
Wij ontvangen het artwork bij voorkeur in pdf-, Photoshop- of Illustrator-format. Maar indien u dit niet kunt produceren, kunt u ook in vrijwel ieder ander gangbaar grafisch formaat aanleveren. Wij kunnen de meeste formats wel verwerken.

Kleurenprofielen:
Onze copiers/printers werken met CMYK-kleuren. Dat betekent dat het beste kleurresultaat wordt bereikt indien u het artwork opmaakt in CMYK.
U moet zich daarbij wel realiseren dat uw beeldscherm kleuren weergeeft in RGB, dus ook als u een document opmaakt in CMYK-kleuren, dan nog laat uw beeldscherm dat zien in RGB en dat ziet er dus anders uit dan het resultaat op papier. Om die reden werken wij dan ook altijd met fysieke drukproeven van alle kleurendrukwerk, want alleen zo kunt u controleren of het resultaat overeen komt met wat u verwacht had.

Kwaliteit:
Om een optimale kwaliteit te kunnen bieden is het van groot belang dat u het benodigde artwork aanlevert in een zo goed mogelijke kwaliteit. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken is een prachtige foto op een beeldscherm geen enkele garantie voor een redelijke kwaliteit afdruk op papier.
Een korte uitleg:

    Een beeldscherm werkt met een resolutie van 72 dpi (72 pixels per inch) terwijl een printer al gauw met > 300 dpi werkt.
    Dus als zo'n foto op een beeldscherm 15 cm breed is (ca. 6 inch) dan beslaat die foto 6 x 72 = 432 pixels.
    Wanneer je nu die 432 pixels print op een printer die 300 dpi print, dan is diezelfde afbeelding op papier dus ineens nog maar 432 / 300 = 1,44 inch ofwel 3,6 cm breed!
    Wil je dat dan weer "opblazen" tot het beeldschermformaat van 15 cm moet je elke pixel dus ruim 4 keer zo groot afdrukken als hij in werkelijkheid is en dat geeft een zeer korrelige afdruk zoals u zich kunt voorstellen.


9. Na ontvangst van uw order:
Wanneer wij alle formulieren van uw order ontvangen hebben, wordt uw order hier verder afgehandeld in de volgende stappen:
· Betaalwijze: Heeft u voor vooruitbetaling per bank gekozen, dan wordt per omgaande een email met daarbij onze factuur aan u toegestuurd. Zodra wij de volledige betaling van u hebben ontvangen gaat de order verder in productie.
· Drukproeven: Heeft u een drukproef of een volledig werkend proefexemplaar besteld, dan wordt dit nu eerst geproduceerd en fysiek aan u toegestuurd ter controle. Voor kleurendrukwerk maken wij altijd eerst een drukproef zodat u de kwaliteit en kleuren kunt beoordelen. Na ontvangst van uw akkoord gaat de order definitief naar de productieafdeling.

10. Productie en levertijd:

Nadat uw order is vrijgegeven voor productie wordt de order ingepland om te worden geproduceerd. Afhankelijk van de drukte van het moment waarop dit gebeurd, zal uw order doorgaans binnen 1 - 2 werkdagen in productie genomen worden.

Hoeveel tijd de productie van uw order in beslag neemt is afhankelijk van de orderomvang en van de gewenste afwerking (verpakking en drukwerk).

Voor spoedklussen is eigenlijk vrijwel altijd een oplossing te vinden. Heeft u een krappe deadline, schrijf dan op het eerste vel van de order op welke datum u uiterlijk uw order in huis wilt hebben.

In zijn algemeenheid worden orders vrijwel altijd binnen enkele dagen geproduceerd en afgewerkt. Ook orders van duizenden CD's en/of DVD's kunnen wij meestal binnen 5-6 werkdagen leveren. U dient zich wel te realiseren dat de productie dan op basis van branden (1-voor-1 kopiëren) gebeurt. Dit proces is bij grote aantallen echter aanzienlijk duurder dan persen. Dus wanneer u voldoende tijd heeft (12-14 werkdagen) en de oplage is groot, dan kunt u beter laten persen.

Geïnteresseerd in persen? Neemt u even contact op, wij maken graag een offerte voor u.

Levertijd voor full color kartonnen Wallets en Flexpacks:
Wij maken de kartonnen verpakkingen niet zelf, maar besteden dat uit aan een gespecialiseerde drukker. Dit heeft echter wel consequenties voor de levertijd. Voor Wallets en Flexpacks bedraagt die namelijk gemiddeld 5-6 werkdagen. Vervolgens moeten wij de order afwerken en verzendgereed maken. Al met al betekent dit een gemiddelde levertijd van 6-7 werkdagen.

11. Levering:

Wij leveren alle orders via PostNL als aangetekend pakket.

12. Garantie:

Wij staan volledig achter de kwaliteit van de producten die we uitleveren. Dat betekent dus ook dat u garantie krijgt op de door ons geleverde producten, met uitzondering van die gevallen zoals hieronder beschreven. Mocht een CD of DVD dus onverhoopt niet goed zijn, dan kunt u deze retourneren met een korte omschrijving van de klacht en dan krijgt u van ons een nieuw exemplaar.

Opmerkingen/uitzonderingen:
In de sectie [Aanlevering van master-CD/DVD] hierboven is beschreven aan welke voorwaarden de aanlevering van de master-content dient te voldoen.

Verder dient u zich bewust te zijn dat er op het gebied van gebrande CD's en DVD's helaas compatibiliteitsproblemen kunnen voorkomen. Dit zijn problemen waarbij een CD- of DVD-speler niet overweg kan met het geboden medium. Met andere woorden, het kan dus voorkomen dat een CD- of DVD-speler een CD of DVD niet herkent/afspeelt, ondanks het feit dat de CD cq DVD in absoluut perfecte staat verkeert.

Dergelijke situaties vallen niet onder garantie. Wat wij wel kunnen doen is een door u aangeleverde CD of DVD kopiëren. Als u zeker weet dat het compatibiliteitsprobleem zich niet voordoet bij een bepaald merk en type medium dan kunt u ons zo'n CD of DVD leveren en dan zullen wij daarop een kopie voor u produceren.